Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů: Základní škola Rohovládova Bělá, okres Pardubice

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce škola jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy ve škole.  Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: kristyna.vodrazkova@sms-sluzby.cz, tel. +420 608 980 091

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy ve škole, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce školy.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí[1] a dodržuje důvěrnost i o stížnostech[2]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy ve škole (odborně řečeno – naše škola je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export), podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“).
  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu zsrohb@seznam.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se do školy dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnostÚřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

 

Mgr. Jana Folprechtová



[1] § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

[2] Čl. 38 odst. 5 ON

 

Časový rozvrh výuky:

1. hodina   7:35 -   8:20

2. hodina   8:30 -   9:15

3. hodina   9:35 - 10:20

4. hodina 10:30 - 11:15

5. hodina 11:25 - 12:10

6. hodina 12:15 - 13:00

7. hodina 13:05 - 13:50

8. hodina 13:55 - 14:40

Oznámení o změně variabilních symbolů při platbě obědů

Od 1.7.2018 dochází z důvodu platnosti nového zákona o GDPR ke změně variabilních symbolů při platbě za obědy. Každému žákovi bude přidělen nový variabilní symbol, který bude kopírovat jeho registrační číslo v žádosti o přijetí ke vzdělávání. Během měsíce června bude Vašemu dítěti do žákovské knížky jeho registrační číslo (variabilní symbol pro platbu obědů) zapsáno.

Cena oběda se určuje podle věku strávníka, kterého dovrší v příslušném školním roce:

7-10 let                24,- Kč/oběd    záloha 500,- Kč

11-14 let              26,- Kč/oběd     záloha 550,- Kč

15 a více let        28,- Kč/oběd     záloha 600,- Kč

Cena se stanovuje podle vyhlášky č. 107/2005 Sb. dle finančních limitů na nákup potravin. Vyhláška určuje rozpětí cen, podle kterých může být cena stanovena (7-10 let 16,- až 32,- Kč, 11-14 let 19,- až 34,- Kč, 15 a více let 20,- až 37,- Kč)

Zálohu na září je třeba zaplatit nejpozději do 20.8.2018 a dále vždy do 20. dne v měsíci na měsíc následující. Při platbě prosím uvádějte do zprávy pro příjemce jméno dítěte, za které platíte.

Připomínáme, že přihláška ke stravování platí po celou dobu docházky dítěte do školy, pokud dítě přestane trvale chodit na obědy, je nutné odhlášení provést písemně nebo e-mailem na adresu jídelna@zsrohb.cz. Na začátku školního roku jsou děti automaticky přihlášeny na obědy tak, jak chodily v minulém školním roce. Další informace jsou k dispozici na stránkách školy www.zs.rohovladovabela.cz nebo na telefonu 466 942 109.